Office365

Små steg till en fantastisk arbetsplats

Från studentliv till modernt arbetsliv. Jag tror på små steg, men vill påstå att jag precis tagit ett stort kliv från nudelsoppa och Ica Basic till att planera mina semesterdagar och åka på spännande konferenser. Som student hade jag med mig de flesta studieverktyg i min laptop och nu är mina arbetsverktyg också samlade i min laptop och i mobilen. 

På Stretch får jag hjälpa fler att upptäcka fördelarna och friheten med Office 365. Det är inte bara Word, Excel och PowerPoint längre, det är så mycket mer. Det släpps kontinuerligt nya appar och verktyg med uppdateringar som underlättar arbete och gör vardagen mycket roligare – om vi utnyttjar möjligheterna. Jag hjälper användarna att förstå verktygen de använder och se vad som finns bortom det de redan känner till.

Jag kan se en tydlig trend bland de företag vi jobbar med. De vill bli mer agila och använda moderna verktyg samtidigt som det finns en rädsla för nya miljöer och metoder. Visst är det otäckt att förändra sitt sätt att arbeta, det tar energi och kräver ett öppet sinne, men oj vad det kan öppna upp nya världar och möjligheter när vi väl vågar vara nyfikna. För att få med alla användare på resan gör vi förändringen i små steg. Med små steg jobbar vi nära den faktiska användarupplevelsen och kan enkelt hitta de bästa möjliga lösningar för användaren. En migrering till Office 365 är mer än att bara flytta filer, det är ett nytt sätt att jobba på.

Från papper och penna till det digitala

Jag väntade länge med att sluta använda fysisk kalender. En sådan kalender som fick mig att välja en större väska och som jag kunde glömma hemma ibland om jag bytte väska eller råkade lämna den på skrivbordet. I min fysiska kalender antecknade jag allt vad jag skulle göra med en kulspetspenna. Dumt nog använde jag alltid kulspets, det blev snyggare så tyckte jag.

Idag använder jag Outlook kalender i min mobil och dator och kan inte förstå varför jag envisades så länge med den fysiska kalendern. Nu när jag har Outlook kan jag inte längre se hur den fysiska skulle vara tillräcklig. Där kunde jag inte sudda ut och göra om, speciellt eftersom jag använde kulspetspenna. I min Outlook kalender kan jag leka med färger, flytta event som blivit ombokade, rätta till slarvfel. Jag kan skicka påminnelser till mig själv om det där superviktiga och jag kan också bjuda in mina kollegor för att de ska se när jag är ledig eller upptagen.

Här sitter jag hemma i kökssoffan och skriver mejl och planerar aktiviteter i Outlook, samarbetar i OneNote och chattar via Skype med mina kollegor. Idag är en sådan dag när jag fokuserar bäst från kökssoffan och kommer in till kontoret vid lunch. Imorgon är jag hos en kund och antecknar mina mötesnoteringar i min mobil i OneNote-applikationen. Dagen efter det har jag några Skypemöten inbokade och dessa kan jag ju ta från den plats jag befinner på just där och då, eftersom mötet sker just över Skype. Min vardag som student var flexibel men jag skulle säga att min vardag nu är det ännu mer.

Nyfiken? Läs mer om hur du påbörjar resan till din fantastiska arbetsplats med Office 365 som plattform i guiden Office 365 – Del 2: Små steg till din fantastiska arbetsplats.

Dela inlägget