Business Intelligence

Snabbhet, snabbhet, snabbhet!

En långsam gepard är en dödsdömd gepard. Av alla de egenskaper detta fantastiska djur har är det snabbhet som den är känd för och som lett till dess framgång som jägare.

Business Intelligence står inför samma utmaningar som geparden, de BI-lösningar som är långsamma är dödsdömda. För att säkerställa att ditt företags BI-lösning kommer att överleva är det snabbhet du ska fokusera på. Det är främst inom tre områden som detta är avgörande och låt mig förklara vad jag menar med det.

Snabbhet från krav till lösning

När en verksamhet identifierat att det saknas information för att fatta bättre beslut måste det gå fort. De måste snabbt definiera vilken information som krävs, hur den informationen kan hämtas in och hur den kan visualiseras för att skapa en lägesbild som alla förstår. Så det gäller att ha tempo från krav till en användbar lösning.

Snabbhet från data till presentation

När väl kravet och lösningen är definierad och utvecklad kommer nästa steg i processen. Då krävs det att samtliga steg från datafångst och förädling till färdig presentation sker snabbt. Allt fler krav kommer att begära realtidsuppdateringar för att kontinuerligt ha tillgång till aktuell information och här måste vi hänga med för att lyckas.

Snabbhet från presentation till beslut och genomförande

När en lägesbild presenterats och det finns en gemensam förståelse måste även besluten komma fort. Här handlar det om att ta aktiva beslut i linje i med den riktning som företaget vill gå. Om detta steg inte sker tillräckligt snabbt kommer tiden att fatta besluten åt företaget. Så våga ta kommandot själva!

Många företag fokuserar på att skapa processer och bygga BI-lösningar där hastigheten blir vad den blir istället för att se snabbhet som en av de viktigaste delarna. En nyckel till framgång.

Om ditt företags BI-lösning var en gepard, hur lyckosam skulle den vara i sin jakt?

Nyfiken på att öka tempot? Kontakta oss på hej@stretch.se så hjälps vi åt med att få din BI-lösning att bli snabbare! Vill du läsa mer om BI? Kolla in Stretchbloggen för mer inspiration.

[HS-Effektiv-forandringsledning]

Dela inlägget