Kultur

Stretch goes Toughest i Malmö

Det regnar, det är kallt och musklerna värker. Vi är drygt 25 deltagare på dagens pass, en mörk novemberkväll. Genom leden ekar coach Kristians instruktioner ”20 armhävningar, 20 burpees, 20 knäböj – kom igen nu Stretch!” Ingen ger upp även om blodsmaken börjar bli mer och mer märkbar. Sedan november månad har vi träffats nästan varje vecka för att träna tillsammans inför årets Toughest-lopp i Malmö och snart är det dags!

Tillsammans med Kristian Klintbo, som driver Mayhem Workout, har vi förberett oss både mentalt och fysiskt inför hinderbaneloppet.  Mayhem Workout är utomhusbaserad funktionell träning utan prestationskrav där utgångspunkten är kroppens egna förmågor.

Varför ställa upp i ett hinderbanelopp? För mig är det inte bara en kul tävling, det är också ett sätt att kunna utmana sig själv. Att ha ett långsiktigt mål, att göra saker bättre och bättre för varje vecka som går. Att pusha sig själv till det yttersta bara för att bli lite bättre till nästa gång. Det är precis som i mitt konsultuppdrag. För att bli bättre på det man gör måste man satsa, man blir inte bättre eller starkare om man inte tar det där extra varvet i parken eller lägger ner någon minut extra på den där viktiga leveransen. Det är det där lilla extra, vi kallar det en Stretchleverans, som gör skillnad. Nästa gång orkar man lite mer eller så är man ännu bättre förberedd och saker och ting blir lättare.

Det där med att pusha sig själv är inte alltid så lätt som det låter. Det är därför vi gör det tillsammans. Vi gör det till och med tillsammans med våra kunder. Precis som i arbetet, där vi jobbar sida vid sida, kommer vi också springa loppet sida vid sida. Det är otroligt hur snabbt en teamkänsla infinner sig när man gör något riktigt jobbigt tillsammans och vilket team vi har byggt under dessa månader.

Den 2:e maj kommer Stretch Öresund springa Toughest i Malmö. Toughest är Skandinaviens största organiserade hinderbanetävling  med  40 hinder över 8 kilometer. Vår resa började i november och till helgen är det äntligen dags att tävla.

Tack alla som har varit med på resan och lycka till på lördag!

För alla er som inte ska tävla, kom och heja på oss!

Läs här om du vill veta mer om Toughest och hitta ett lopp nära dig.

Vill du läsa mer om Mayhem Workout? Läs här.

Dela inlägget