Integration, Affärssystem

Systemintegration – spännande och frestande?

Ett nervkittlande försök att göra systemintegration frestande och spänningsfyllt, går det?

Den 9:e december gjorde jag ett försök när jag höll en integrationsföreläsning på Stockholms Universitet. Föreläsningen ingick i kursen ”Affärssystem och tjänsteorienterade arkitekturer”. Vilket är en grundkurs för de studenter som studerar IT men även de som kombinerar IT med ekonomi.

Det fanns enligt lärarna en stor risk att många av studenterna kunde somna under föreläsningen. Så mängden sovande studenter under föreläsningen såg jag som en måttstock för mig på hur väl jag lyckades göra systemintegration spännande och frestande.

morgan föreläser

Så hur många studenter somnade?

Svar: NOLL. Vilket lärarna tyckte var mycket imponerande för en integrationsföreläsning.

Hur lyckades jag göra det omöjliga att få systemintegration så spännande att ingen av studenterna somnade?

Svar: AFFÄRSVÄRDE. Genom att visa på hur systemintegration kan skapa affärsvärde så blir också tekniken i sig mycket mer intressant att veta mer om.

Jag skapade en levande föreläsning genom fiktiva exempel baserade på verkliga IT-lösningar där jag skapat affärsvärde med hjälp av grymma systemintegrationer. Precis som de flesta av oss skulle tröttna ganska fort på att läsa böcker om boken bara innehöll ord som kopplats ihop till häftiga meningar men att det inte fanns något sammanhängande innehåll i form av handling och spänning. De bästsäljande författarna har en sak gemensamt och de är att de skapat en bok med enormt mycket värde för läsaren.

Läs guiden: Integrating Salesforce and SAP

Grymt affärsvärde för företags verksamhet och anställda!

Det är just det som vi inom IT ska satsa på när vi skapar våra IT-lösningar där systemintegration ofta är en mycket viktig och central komponent. Det är av användare i verksamheten precis som av läsaren av en bok som värdet skapas av en IT-lösning. Tekniken precis som själva boken har ju inget värde bara av sig självt.

Jag kommer att försöka ta systemintegration till nästa spänningsnivå!

Den 11 mars håller jag en fördjupande integrationsföreläsning på Stockholms Universitet i kursen “Systemintegration av IT-baserade affärssystem”. Vilket är en avancerad kurs inom systemintegration som läses av många av Sveriges framtida affärssystemkonsulter.

Förhoppningsvis kommer jag då att motivera ännu fler studenter att vilja arbeta med systemintegration i framtiden. För det kommer alltid vara en enorm potentiell källa för att skapa affärsvärde för företag och dess verksamhet.

Ta ett litet steg du med!

Vill du också ta steget att sätta affärsvärdet i framsätet. Då rekommenderar jag starkt e-boken ”Små steg till affärsvärde” som Stretch tagit fram.

Vill du veta mera om hur Stretch jobbar med systemintegration? Kontakta mig på morgan.apelqvist@stretch.se

Nyfiken på mer inspirerande läsning? Kolla in Stretchbloggen!

 

Dela inlägget