Teknik, Affärssystem

SAP Implementation Portal S/4HANA Cloud – Ett första intryck!

Nyligen hemkommen från årets SAP TechEd 2018 i Las Vegas kan jag rapportera från min hands-on experience av den helt nya, ännu inte officiellt tillgängliga lösningen för projektstyrning vid implementation av SAP S/4HANA Cloud.

Mitt övergripande intryck är att SAP:s Implementation Portal kommer vara ett mycket bra stöd för kunderna som ska implementera SAP S/4HANA Cloud. Framförallt underlättar det att alla standardprocesser i SAP S/4HANA Cloud är så integrerade i projektstyrningsverktyget. Det är ett pedagogiskt verktyg som är föredömligt lättarbetat!

SAP Implementation Portal S/4HANA Cloud

 

 

 

 

 

 

 

Direkt när man köpt licenserna får man ett mejl från SAP där man som projektledare signar in och lägger upp alla projektmedlemmar för on-boarding i projektetverktyget. Det behövs därmed ingen installation av produkten.

Genomgående arbetar man i ett lättnavigerat och överskådligt gränssnitt. Verktyget är ett stort stöd för projektledaren som enkelt kan skapa en projektplan, följa upp framdrift av projektet och visa statusrapporter över projektet för styrgrupp och andra intressenter.

SAP Implementation Portal S/4HANA Cloud

 

 

 

 

 

Även projektmedlemmarna får ett bra stöd för att hantera de uppgifter de ansvarar för, vilken ordning de behöver utföras i, rapportera status, hantera parkerade frågor, etc. Verktyget har ett mycket bra stöd för collaboration där man t.ex. kan dela noteringar för att följa upp frågor kring specifika delar av processen.

SAP Implementation Portal S/4HANA Cloud

 

 

 

 

 

 

 

 

Den största fördelen gentemot andra projektstyrningsverktyg tycker jag är stödet som finns i verktyget för att genomföra Fit-to-Standard Workshops vid implementationen av S/4HANA Cloud. På ett överskådligt sätt presenteras standardprocesserna med dess ingående processteg. Där framgår också vilka (relativt få) val man kan göra.

[HS-Sma-steg-till-affarsvarde]

 

SAP Implementation Portal S/4HANA Cloud blir tillgänglig för kunder under Q4 2018 eller Q1 2019.

#SAPTechEdLasVegas2018 #SAPImplementationPortalS4HANACloud #S4HANACloud

 

Vill du bli en del av Stretch? Spana in vår karriärsida!


Andreas Bredenwall
Mobil: +46 70 219 2523
Mejl: andreas.bredenwall@stretch.se

 


Just nu utökar vi teamet och söker fler konsulter som brinner för att använda ny spännande teknik i vår strävan att skapa affärsvärde för våra kunder! Hör gärna av dig till vår rekryteringsansvarige Susanne Ohlsson eller mig om du har jobbat med SAP inom områdena teknisk projektledning, integration, basis och utveckling!

Susanne Ohlsson når du på susanne.ohlsson@stretch.se alt. mobil +46 707 73 05 18


 

Dela inlägget