Kultur

Tipp tapp…tipp tapp…

Jag älskar julen! Jag älskar känslan av att bara vara med familjen, äta gott, kramas extra mycket, skratta och ge varandra massa ny energi. Det behövs under de mörka månaderna kring jul.

Att få vakna upp hemma hos min pappa och gå ner för de knarrande trapporna på julaftons morgon är lika mysigt varje år. Jag ler bara jag tänker på det. Att numera gå hand i hand med min egen lilla dotter ner för trapporna adderar ytterligare känslor till julen och förstärker det fantastiska med att ha sin familj nära. Det är något magiskt i blicken hos små barn när julen närmar sig….det är något magiskt över hela julen.

När året lider mot sitt slut är det även dags att summera och börja blicka framåt. Jag tycker om att skriva listor över vad jag genomfört under året. Skriva ner vilka aktiviteter jag är extra stolt över? Vad kan jag bocka av på min ”to-do-list”? Vad var höjdpunkten och bottennappet med året som gått?

Det är grymt mycket man hinner med under ett år och det kommer fram i en summering. Det är häftigt. Så våga reflektera en kort stund för att se hur mycket DU har att vara stolt över. Det ger en skön känsla i kroppen när det är dags att fira in det nya året.

På tal om att vara stolt så är jag grymt stolt över att vi i år valt att skänka julklappspengarna till UNHCR. Det känns fantastiskt att få bidra till en organisation som är högaktuell med tanke på flyktingsituationen runtom i världen. Det arbetet de gör är på liv och död, varje dag. För mig känns därför denna julklapp från Stretch så otroligt mycket mer värd än en pryl som jag säkerligen hade uppskattat, men egentligen inte behöver. Det finns verkliga behov ute i världen och om vi kan vara med och bidra till att uppfylla dessa så är det en julklapp och en insats att vara stolt över. Det känns grymt bra att stänga året och känna en otrolig stolthet över Stretch och alla fantastiska kollegor. Vi är ETT team och ett riktigt vasst team. Att få avsluta året med vår konferens till Engelberg var magiskt och ett minne vi alla kommer att bära med oss.

Förutom att summera och se vad jag kan vara stolt över när jag stänger året så tycker jag om att planera det jag vill åstadkomma under kommande kvartal och år. Här brukar listan bli lång….väldigt lång. Det finns så mycket jag vill göra på såväl det yrkesmässiga som det privata planet och nyckel till framgång är just att planera och prioritera. Metoder och målstyrning är minst lika viktig för din egen del som för organisationens.

Så mina tips inför 2016:

  • reflektera kring dina insatser och aktiviteter, summera året som gått,
  • ge dig själv beröm för allt bra du åstadkommit,
  • skriv upp dina absolut viktigaste mål för nästa år,
  • planera nya aktiviteter som tar dig mot målen för nästa period i ditt liv.

För en verksamhet (du som person såväl som din organisation) utan mål är en dröm och mål utan en plan är tidsfördriv. Vägen mot målen.

God jul och gott nytt år!

UNHCR_BANNER_835x240px_GAVOR

 

 

Dela inlägget