Kultur, Karriär

Varför springer man 167 km på en helg, och dessutom i januari?

Så kom den till slut, den där helgen i januari jag varit nervös och bävat inför sedan jag anmälde mig någon gång tidigt i höstas. Det lät redan då som en fullständigt galen utmaning. Sandsjöbacka Ultratrippel. 167 km terränglöpning över en helg. 

Start på fredag kväll med 25 km i mörker. Sedan ca 52 km med start 07:00 på lördagen och avslutningsvis 89 km söndag morgon kl 06:00.

”Att springa 167 km på 21⁄2 dygn kan verka väldigt konstigt vid en första anblick, men det har fler paralleller till ledarskap och yrkeslivet än man kan tro.”

Precis som valfritt projekt eller åtagande man ger sig in i på arbetet, så krävs det, framförallt när det är många okända faktorer, väldigt bra förberedelse och grundarbete. Man behöver kanske någon form av research. Man behöver fundera ut vad som krävs för att lyckas. Man behöver ha rätt förutsättningar. För löpning är det självklart rätt mängd och typ av träning samt viss ganska enkel utrustning, för ett projekt på arbetet behövs andra saker. För bägge delar krävs rätt inställning och mental uthållighet.

”Det är utanför komfortzonen utvecklingen händer”

Jag hade aldrig tävlat tre dagar i rad. Jag hade aldrig sprungit så långt på så kort tid. Men ändå var jag trygg varje dag på startlinjen i att förberedelserna var gjorda, förutsättningarna fanns i form av utrustning och mental förberedelse och inställning, och det var där och då det gällde.

Hur gick det då? Jo, jag klarade av det, precis som man brukar klara av nya utmaningar inom projekt eller uppdrag.

Vad lärde jag mig av en sådan här utmaning? Att förberedelse, både mental och fysisk, inför en ny stor utmaning, gör den hanterbar och görbar. Det tog nästan ett helt dygn, men jag var glad hela vägen fram till mål sista kvällen.

Ledarskap börjar alltid inom en själv, och denna gång nailade jag det! Det kommer jag ha med mig varje dag i yrkeslivet framöver.

Det här att utmana sig själv är riktigt kul och tillsammans med mitt team på Stretch gör vi det varje dag!

Är du uthållig, har bra mörkerseende och är en erfaren utvecklare? Spana in tjänsten på vår karriärsida här!

Bästa hälsningar,

Sofie Havgård, sofie.havgard@stretch.se, mobil +46 708 98 44 56
Peter Ekerot, peter.ekerot@stretch.se, mobil +46 738 13 07 37

 

Dela inlägget