Frukostseminarium: Affärsmodeller som ger värdefull information

Start date: november 30, 2018 | End date: november 30, 2018 |

Får du på ett enkelt sätt ut den information du behöver som underlag för planering och styrning? Vet du hur aktuell informationen är när du får den? Framgår det om verksamheten är framgångsrik?

När uppdrag, principer, regler, mål och medel förändras måste affärsmodellen vara utformad så att den kan fortsätta ge värdefull information i rätt tid.

En förutsättning för att få ut det affärsvärde och det stöd som verksamheten behöver är en tydlig affärsmodell:

  • som är kopplad till uppdrag i myndighetsinstruktion och regleringsbrev,
  • ger en klar bild av hur intäkter, kostnader, produktion och leverans hänger ihop, och som
  • utvecklas över tid

Affärsmodellen är en medveten förenkling av verkligheten med tillhörande antaganden. För att veta hur den ska användas måste förenklingar och antaganden vara tydliga och kända, vilket gäller för alla modeller. Att inte ha kunskap om förenklingar och antaganden kan jämföras med om man ska uppskatta storleken på en bostad med hjälp av en planskiss. Det går inte att räkna ut antalet kvadratmeter på en planlösning för en bostad, om du inte vet vilken skala som gäller för ritningen.

Om du vill höra och diskutera kring affärsmodeller för statliga myndigheter så anmäl dig till vårt frukostseminarium i Ove-nätverket.

Datum & tid: 30 nov, kl 8-9.30 (frukost från kl 7.30)
Plats: Hos Stretch på Gamla brogatan 26, Stockholm

Svara till: malin.adenas@stretch.se

Hoppas vi ses!

 

Ladda ner kostnadsfri E-bok: Små steg till affärsvärde Hämta guide <http://info.stretch.se/se-guide-sma-steg-till-affarsvarde>

Läs också