Solution Adoption – Äntligen är det dags igen! (i Stockholm)

september 16, 2019 |

Konsten att lyckas få verksamheten att ta till sig den nya lösningen – vad krävs för att lyckas?

Varmt välkomna till vår femte nätverksträff i Stockholm, den första för hösten, inom det viktiga ämnet Solution Adoption – temat för morgonen är dilemman och utmaningar i våra projekt!

Sist pratade vi om hur Solution Adoption påverkas av att vi jobbar i agila projekt. Den här gången har vi på önskemål från nätverkets medlemmar sagt att vi ska ventilera dilemman och utmaningar som vi har i våra befintliga projekt i. Beroende på hur många vi blir kommer vi eventuellt dela upp oss i mindre diskussionsgrupper. På så sätt kan vi dela med oss av tips och trix som vi alla kan ha nytta av redan imorgon. Ett dilemma vi stött på i mer en ett projekt är ”Bolaget kan se vinst och effekt på övergripande nivå av en utveckling men har kvar utmaningen på individnivå”.

Vår definition av Solution Adoption är verksamhetens förmåga att ta till sig en ny lösning, att utveckla ways of working och göra den till sin, till något som fungerar i vardagen. Dvs konsten att lyckas med det man företog sig när man tog initiativet till ett nytt projekt! För att detta ska ske så krävs förstås en massa saker från start till mål – och där förändringsledning är en användbar verktygslåda – om verktygen används på ett ändamålsenligt sätt – dvs för att nå Solution Adoption!

I nätverket samlas vi som vill bli bättre på Solution Adoption från olika företag – och som vill dela bra och mindre bra erfarenheter, tips och trix, genvägar och senvägar. Vår ambition är att varje nätverksmöjlighet ska innehålla en del kunskap/inspiration och/eller ett case från verkligheten samt en diskussionsdel. Caset blir basen för dagens diskussion. Denna gång har vi valt dilemman och inte ett case.

Vi ser nu fram emot nästa träff torsdagen den 3/10 kl 7:30-9:30 på vårt kontor på Gamla Brogatan 26 i Stockholm.
Vi startar med en god frukost 7:30 och smyger så smått igång när alla är på plats men startar senast 08.00.

Tag chansen och dela med dig av just ditt dilemma så har du möjlighet att få massor av professionell input från nätverkets medlemmar! tillfälle! Anmäl dig här och glöm inte ange om du har ett dilemma du vill ta upp! Kundföretagen i nätverket har företräde när det gäller att få presentera ett case eller välja ett dilemma.

Vi välkomnar dig som kommer från verksamheten i ledande positioner – sponsorer och ledare, men även projekt/programledare, förändringsledare och personer med erfarenhet av att driva förändring. Vi välkomnar också dig som kommer från IT eller från ett konsultbolag. Vi tror på att alla vinner på att dela kunskap och att det skapar framtidens vinnare!

Läs också

Nya tider ger nya vanor, vi har samlat hela vår grupp på en ny tillfällig sida. Till sidan