Teknik

Digitalisering berör oss alla

Digitalisering är ett ord i tiden. Det är ett ord som används för vitt skilda begrepp. Allt från registrering och katalogisering av musei-föremål till integration av ett företags ERP mot leverantörer och kunder.

Digitalisering berör oss alla, på ett eller annat sätt. Det finns däremot upplevelser som inte låter sig digitaliseras fullt ut, även om de kan spridas på digital väg. Ta böcker som ett exempel. Böcker är det bästa som finns, men de kan också vara otympliga, svåra att få tag på, utlånade, borttappade.

Ljudböcker är digitaliserad högläsning, en sagolik uppfinning. Vi reser tillbaks till tidigare generationer, innan skärmarna tog makten över våra liv och får uppleva det våra farföräldrar och deras farföräldrar upplevde runt lägereldar och öppna spisar. När någon läser högt för oss är vi tvungna att lyssna på allt som sägs. Vi kan inte ”skumma” igenom texten, göra en snabbscanning och sedan snabbt bestämma oss för att vi vill hoppa vidare till nästa mail, artikel eller inlägg. Jag är övertygad om att det bygger klokskap som vi annars inte skulle få.

Stretch är ett kunskapsföretag som bygger och förmedlar klokskap varje dag. För oss är det därför naturligt att vara med där kunskap skapas och delas. Via TEDxSSE har vi bidragit till att sprida kunskap och klokskap genom individer som har något intressant att berätta. TEDx har som mål att sprida idéer och insikter i lokalt organiserade möten, på samma format som TED Talks. Vi hade förmånen att delta när The Stockholm School of  Economics höll ett TEDx-event. Formatet är digitalt, men innehållet är personligt, angeläget och viktigt. Precis som med ljudböcker är det berättaren som har initiativet och som åskådare och åhörare behöver vi bara följa med och fascineras, förvånas och inspireras. Ta chansen du också, att lyssna till medmänniskor du förmodligen inte träffat tidigare. Det är digitalt, det är personligt, och berikande!

 

 

Dela inlägget