Teknik, Office365

Fler grymma nyheter i Office 365!

Microsoft har just nu en stor satsning på förmedling av sina molntjänster med ännu en ”roadshow” runtom i världen. Bella Center i Köpenhamn var fylld med nyfikna deltagare.

Här kan du läsa om några nya häftiga funktioner som jag fick presenterad för mig under konferensen.

Konferensen började med verkliga exempel från stora företag som gått över till Office 365. Ett av företagen är världsomspännande Maersk som migrerat till Office 365 för flexibiliteten den ger samt för att de ska vara snabbare med att anpassa sig till förändringar i omvärlden. En av deras största lärdom var att de skulle ha involverat användarna i större utsträckning beskrev de. Användarna hade behövt lära sig hur de ska använda Office 365 på bästa sätt. Detta var glädjande nog en bekräftelse på att vi tänkt rätt med våra utbildningar som vi haft för Malmö FF. 

Här presenteras några av alla nyheter från konferensen:

  • Group Boards i Delve – Man kan nu skapa grupperingar i Delve. Där har man mailkonversationer, mötesanteckningar, delade dokument och kalender inom gruppen.
  • Två grymma nyheter i PowerPoint 2016:
    • Morph som skapar animeringar automatiskt med det innehåll du har i din presentation. OBS, detta är en kommande funktion!
    • Designer vilket är designidéer baserat på vad du har för innehåll i form av bilder, färger m.m. På så sätt kan du snabbt och enkelt skapa fina presentationer utan att spendera tid på utformningen.

En tanke som slog mig när jag var på konferensen är att jag, liksom säkerligen många andra känner igen mig i, anpassar mig till nya funktioner väldigt snabbt då de ”poppar upp hela tiden”. Det är så klart lyxigt med nya funktioner och förbättringar men samtidigt lite skrämmande att jag i princip tar de för givna. Jag snubblar över nya funktioner ofta i mitt arbete utan att verkligen reflektera och tänka ”Wow va fräckt nu kan man göra såhär!”

Denna ”WOW-effekt” infinner sig däremot när jag är iväg på konferenser som denna och de ger mig mer glädje att sprida nya grymma funktioner vidare till kunder och kollegor. Jag vill därför tacka Stretch för att jag får chansen till mycket kompetensutveckling och tack till Microsoft för en inspirerande konferens!

En avslutande reflektion är att jag var en av få kvinnor representerade denna dag. Det får vi se till att ändra på. Teknik är kul!

Nyfiken på att veta mer?
Varför Office 365?

Kolla även in mina tidigare blogginlägg i serien om utbildningen i Office 365 för Malmö FF:
Små steg mot effektivitet i Office 365: Outlook kalendern
Små steg mot effektivitet i Office 365: Outlook kontakter och e-post
Små steg mot effektivitet i Office 365: OneDrive for Business
Små steg mot effektivitet i Office 365: OneNote och Yammer

Dela inlägget