Kultur, Karriär

Hierarkier är så ute!

Vad är det som karakteriserar ett framtidsföretag? Vilka är parametrarna som framtidens medarbetare värderar högst när de väljer arbetsgivare och hur fortsätter vi att vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser?

I höstas fick Stretch frågan om vi ville vara med i Universums undersökning kring framtidsföretagen som unga medarbetare vill jobba på. Undersökningen är gjord på de 33 största universiteten/högskolorna i Sverige. Nästan 22 000 studenter svarade på enkäten under perioden november 2016 till januari 2017. Här fick vi en hel del svar på frågorna kring vad vi behöver vässa för att fortsätta ligga i framkant. Vi hade som nykomling en väldigt hög kännedom bland systemvetarna i Universums undersökning FöretagsBarometern 2017. Det är häftigt och ett kvitto på att vi gör rätt saker.

Att dagens studenter har nya och annorlunda värderingar om vad som är en ideal arbetsplats är ingen nyhet för någon av oss. Vi vet att det händer massor på några år, både på arbetsmarknaden och i värderingar hos unga medarbetare. Balans i livet, en nyfiken och syftesdriven organisation med en säregen kultur är några exempel på värderingar som är viktiga för dagens studenter. Hierarkier är däremot väldigt ointressant och det håller vi på Stretch absolut med om. Hos oss är alla lika viktiga, hierarki och titlar är så förlegat tycker vi.

Vi har 
en organisation som vågar ta egna beslut. En dynamisk miljö där kollegor inte bara förväntas att komma med egna idéer utan också förväntas vara med och genomföra dem.

        Malin Anjou, VD Stretch

Ovanstående är ett citat från intervjun som Universum gjorde med Malin nyligen. Läs gärna hela artikeln här.

Stretch är konsultbolaget som erbjuder ”den stora, lilla konsulten”. Personlighet och närhet från ett litet bolag kombinerat med styrkan och bredden från en stor organisation – det är Stretch! Vi gör inte allt åt alla. Vi gör bara det våra specialister kan riktigt bra och det som ger våra kunder mest affärsvärde. Kunderna kallar det fokus, vi kallar det mod!

Nyfiken på att hänga med på vår fantastiska resa? Kolla in vår karriärsida! 

Dela inlägget