Teknik, Office365

Små steg mot effektivitet i Office 365: SharePoint Online

Det femte och sista utbildningstillfället hos Malmö FF handlade om SharePoint Online. De ska alltså flytta alla sina filer från en gemensam traditionell server till sin nya Webbplats i SharePoint Online. Detta gjorde utbildningen extra intressant och möjliggör att filerna finns tillgängliga överallt från såväl klienten på datorn, webben som till mobilen via Delve!

Tre starka fördelar med Sharepoint Online för Malmö FF i jämförelse med en traditionell filserver:

  • Mobilitet och tillgänglighet: De behöver inte längre ha en VPN lösning då SharePoint Online är en molntjänst. De kan arbeta i både online- och offlineläge. Om de till exempel är på resande fot med Champions League kan de arbeta offline och filerna synkroniseras till molnet nästa gång de har nätverksuppkoppling.
  • Delning och samarbete: De kan nu enkelt dela filer med varandra genom länkar istället för att maila som bifogade filer. Samtidigt finns där en versionshistorik vilket innebär att de kan få tillbaka tidigare versioner och se vem som ändrat vad och när. De kan arbeta tillsammans i ett dokument och se varandras uppdateringar i realtid och därmed inte behöva vänta på varandras ändringar innan de kan fortsätta att arbeta med dokumentet.
  • Hitta informationen du söker snabbare: Med Delve, som direkt översatt betyder gräva, kan de hitta de filer eller den information som de söker på ett enkelt sätt. Låt säga att man letar efter ett dokument som man inte riktigt vet var man laddat upp. Om det var i OneDrive for Business eller på en teamsite på webbplatsen kan man med hjälp av Delve enkelt hitta det man söker då de söker i hela Office 365. Delve är alltså inte bara en funktion i SharePoint Online.

Dagens tips: För att på ett enklare sätt kunna arbeta med de gemensamma filerna i SharePoint Online kan du med fördel synkronisera dokument-bibliotek till din dator. Då kan du dessutom arbeta i offlineläge!

Det var fantastiskt roligt att få hålla dessa utbildningar för att komma igång med Office 365 hos Malmö FF. Ett riktigt härligt gäng som redan idag ser fördelarna med Office 365 även om deras resa bara har börjat. Nu fortsätter arbetet med att förädla miljön ytterligare genom att bland annat introducera analysverktyget Power BI.

Nyfiken på att veta ännu mer?
Varför Office 365?
Små steg till affärsvärde – vår snygga e-bok full med inspiration!

Dela inlägget