Teknik, Office365

Små steg mot effektivitet i Office 365: Outlook Kalendern

Outlook Kalendern var temat under det första utbildningstillfället hos Malmö FF. Vi tar små steg för att arbeta enkelt och effektivt i Office 365 . 

Det finns många sätt att effektivisera din vardag på och i en bloggserie under namnet ”Små steg till Office 365” tänkte jag ge er lite tips på vägen.

Att kunna arbeta var man vill ger många en känsla av ökad frihet. Office 365 hjälper dig att effektivisera din tid och är tillgängligt överallt.

  • Glömde du boka det där mötet innan du åkte från jobbet? Ingen fara, nu kan du göra det på vägen hem i bussen, på tåget eller hemma i soffan från din mobil, surfplatta eller privata dator.
  • Vill du försäkra dig om att mötesdeltagarna kan komma på ditt möte? Ta som vana att alltid titta i ”schemaläggningsassistenten” innan du skickar iväg din mötesinbjudan.

Första och andra utbildningstillfället hos Malmö FF handlar om att komma igång med Office 365. Under den första utbildningen gick vi igenom Outlook kalendern.  Andra tillfället handlar om Outlook kontakter och e-post och när vi kommer till tredje utbildningstillfället kommer vi att med små steg lära deltagarna ny och mer avancerad funktionalitet som finns. De kommer att få lära sig:

  • OneDrive for Business
  • OneNote & Yammer
  • SharePoint Online

För att komma igång fick deltagarna göra övningar i verktyget i klienten, i webblösningen och med Outlook Web App, OWA i mobilen. En lärdom vid vårt första utbildningstillfälle var att det krävdes överraskande mycket tid till att hjälpa deltagarna med varierande tekniska komplikationer för att komma igång med funktionaliteten på sina datorer och mobiler. Får man inte rätt på konfigurationen kan man inte arbeta alls på det sätt som är tänkt. Det är alltså viktigt att det blir rätt från början.

Dagens tips: Vill du kunna sätta autosvar från mobilen samt se delade kalendrar, ladda ner OWA appen!

Varför Office 365?
Den stora vinsten är att skapa värde för användarna. Det ska förenkla arbetet genom att använda funktionaliteten i Office 365 på rätt sätt. Har du köpt Office 365 licens men vet inte riktigt hur du använder det på bästa sätt? Vi på Stretch ser ett stort värde i att alla användare får en utbildning i funktionaliteten för att alla ska ha en gemensam grund, arbeta effektivt och se möjligheterna som finns. Med Office 365 är det enda du behöver en dator, surfplatta eller mobil och du kan arbeta var du vill! Nyfiken på mer? Kolla in det här.

Som avslutning tycker jag det är värt att nämna att vi även internt på Stretch gör en satsning på utbildning i Office 365. Vi ska leva som vi lär.

Vill du veta mer om vad vi menar med Små steg?
Kolla in vår inspirerande E-bok -Små steg till affärsvärde

Dela inlägget