Teknik, Kultur

Stretch kör pop-up office i San Francisco

Ett innovativt sätt att få inspiration från världens tekniska mekka!

För ett drygt år sedan hörde jag talas om några bekanta som hyrde ut sin lägenhet i San Francisco för att under några månader jobba på distans samtidigt som man reste runt i Europa och bodde veckovis i olika städer. Kändes som ett innovativt och spännande sätt att kombinera jobb med att samtidigt kunna inspireras av nya miljöer och kulturer!

Det senaste året har jag hört om många fler liknande exempel från Kalifornien, högpresterande människor i karriären som drar på Bizcations (business and vacation). De är en del av en intressant trend där det spelar mindre roll vart du geografiskt utför ditt arbete eller hur många timmar du lagt ner, det viktiga blir snarare vilket resultat du uppnår med ditt arbete. Nu har vi testat det i Stretch-form genom att sätta upp ett pop-up office i mekkat av världens teknikutveckling, San Francisco!

Tanken var att konsulterna skulle kunna jobba på distans mot sina kunduppdrag i Sverige och samtidigt under en vecka få möjlighet att inspireras av start-up livet i San Francisco och att få möjligheten att träffa spännande företag i Silicon Valley och San Francisco. Vi besökte företag som jobbar med att använda den absolut senaste tekniken för att vidareutveckla IT-lösningar som är kritiska för ett företags konkurrensmöjligheter i den digitala eran vi med stormsteg nu går in i.

Under veckan fick vi möjlighet att träffa allt ifrån företags som FICO och ForeSee som jobbar med att kombinera Big data med Artificial Intelligence, framförallt Machine Learning men även det senaste inom Natural Language Processeing (NLP), för att kunna ge bättre service till sina kunder och samtidigt öka intäkterna. Här finns det så otroligt många spännande möjligheter framåt och såklart även en hel del utmaningar.

Vidare besökte vi SAP Labs utvecklings-campus i Palo Alto, där världens dominant på affärssystem experimenterade fram nya sätt att komplettera sin Leonardo-satsning med att t.ex. använda Augumented Reality (AR) eller att integrera de absolut senaste konsumentprodukterna som t.ex. Amazons nya Echo Look. Vi satt även ned med Internet of Things (IoT) experter från SAP och pratade om deras lärdomar från ett antal spännande IoT-projekt som de genomfört tillsammans med sina kunder i USA.

Vi besökte även Wells Fargos Innovation center i San Francisco, ett utvecklingscenter där man har stora frihetsgrader att utveckla alla möjliga prototyplösningar som potentiellt skulle kunna vara intressanta för banken och dess kunder. Vi fick exempelvis se hur man använder teknik Near-field communication (NFC) och AR för nya spännande lösningar, de flesta fortfarande på ett experimentstadie.

Vi besökte även InSync, ett mindre start-up där vi fick höra hur de skapar ännu mer affärsvärde för sina kunder genom att bygga in ny teknologi i sin lösning för Supply chain optimization och hur de arbetar med att få ut maximal funktionalitet från en SAP HANA-platform.

Vår resa var ett fantastiskt sätt för konsulterna att kombinera inspirerande företagsbesök, att bygga kompetens inom den senaste tekniken och samtidigt kunna stötta sina kunder i Sverige. Vi på Stretch ville prova att arbeta på distans, då dagens tekniska förutsättningar möjliggör att effektivt kunna jobba på distans i kombination med ett innovativt sätt att se på vart man fysiskt behöver vara för att kunna göra ett bra jobb. Vi är så nöjda över utfallet och ser fram emot fler pop-up office runt om i världen.

Till nästa inspirations- och utbildningsresa hoppas vi vara ännu fler konsulter som åker!

Vill du bli en del av Stretch? Spana in vår karriärsida!


Andreas Bredenwall
Mobil: +46 70 219 2523
Mejl: andreas.bredenwall@stretch.se

 


Just nu utökar vi teamet och söker fler konsulter som brinner för att använda ny spännande teknik i vår strävan att skapa affärsvärde för våra kunder! Hör gärna av dig till vår rekryteringsansvarige Susanne Ohlsson eller mig om du har jobbat med SAP inom områdena teknisk projektledning, integration, basis och utveckling!

Susanne Ohlsson når du på susanne.ohlsson@stretch.se alt. mobil +46 707 73 05 18


 

Dela inlägget