Karriär, Agresso

Min första tid som konsult

Efter ett antal år på ekonomiavdelningar inom statlig verksamhet, privata byggföretag och andra verksamheter så tog jag den 2 oktober steget över till att bli konsult. Nu när året snart är slut och vi börjar närma oss en välbehövlig ledighet så tänkte jag passa på att berätta om min första tid som konsult på Stretch Public.

Under min karriär så har system alltid funnits med i bilden och i synnerhet Agresso. Under sista året på min tidigare arbetsplats så började jag fundera på konsultrollen och hur jag kund omsätta min kunskap inom Agresso och ekonomi på annat sätt, i ett vidare perspektiv samt lära mig nya saker och arbetssätt.

Intresserad av fler blogginlägg som handlar om Agresso? Du hittar dem här.

Jag kom i kontakt med Stretch Public första gången hösten 2016. Nästa gång vi träffades var under våren 2017. Tankarna kring konsultrollen hade då grott ett tag till och det tog någon/några månader sen var allt signerat och klart och nu sitter jag här och försöker beskriva min första tid som konsult.

Vi tar det från början. Den 3 oktober, alltså andra dagen, var jag på väg till min första nya kund. Ja, ny och ny, jag började min första månad med att agera interimslösning på mitt tidigare jobb, 2 dagar i veckan. Ett så kallat ”mjukavslut” men ändå en märklig känsla, jag hade ju sagt upp mig. Men det var nog bra både för mig och framförallt dem!

Resan som konsult fortsatte mot Malmö där min första riktigt nya kund befinner sig. Har såklart blivit en del flygresor dit med allt vad det innebär denna årstid med förseningar pga snödrivor, landningar i total dimma m.m. Men har inte bara flugit utan även kunnat spola bort en del av de farhågor som fanns om att bli konsult samt fått mina förväntningar bekräftade.

Nu när jag börjar bli lite varm i kläderna så vet jag att den kunskap jag förskansat mig kan användas och är det något jag inte kan, är det bara att fråga någon grym kollega i närheten som mer än gärna hjälper till.

Nu ser jag fram mot ett produktivt 2018 med nya och gamla kunder samt att lära mig ännu mer kring konsultrollen och allt vad det innebär.

Som avslutning vill jag även passa på att säga, har du som jag gått och funderat på konsultrollen och vill ha omväxling och utmaning i arbetet? Ta chansen, du kommer inte bli besviken!

God jul och Gott nytt år!!

Läs mer om en karriär på Stretch här.

Dela inlägget